filmer

annika och jag såg superman returns i fredags. faktiskt riktigt bra. mocki och staffan kom hem i torsdags, men åkte till dalarna i lördags. innan dom åkte igen hann vi frossa i ben and jerry-glass och äta middag på ciao ciao. kul att se dom igen. tove och jag åker upp på fredag.

cyklade ut till danderyd. det var nog det värsta jag har gjort. hade regnat på morgonen och var varmt och superfuktigt. vägen hem var bättre; då hade det blivit mörkt och duggregnade. alex och jag var hemma hos honom hela dagen och såg på film. tittade på brick och punch drunk love.

var och badade i brunnsviken för första gången den här sommaren. jättevarmt. sen åkte alex och jag hem till jonas som fyllde år igår. missade därför jakten på röd oktober som gick på tv, så på vägen hem hyrde vi den istället. började titta vid tolv. idag är jag väldigt trött.

sommaren i city

jag tycker om stockholm på sommaren. man jobbar och kan göra en massa saker efter jobbet och på helgerna. var och fikade med karin h och träffade annika och elin i måndags. tove och jag var och badade och hälsade på mormor och morfar i hässelby och igår lagade alex och jag middag och såg på film.


mocki och staffan kom hem idag. tove och jag ska nog följa med dom till dalarna nästa helg.

nu vill jag äta glass. om två timmar slutar jag.


helg

har bott hos alex i helgen. mycket passande när det är så bra väder. vi har cyklat och badat och ätit alla mål i deras trädgård. färska hallon och smultron till efterrätt!

träffade malin och alex och alex kompis kalle och drack öl i fredags. i lördags badade vi och var hemma och såg på film. "dead man's chest" var sådär. igår cyklade vi till naturhistoriska och kollade på några utsällningar. otroligt pedagogiska och dom verkade mest rikta in sig på småbarn. men det är ganska kul med alla "prova själv"-grejer. åkte till aspudden på kvällen och träffade tone, sten, ludde, andrey och lowa. både andrey och lowa har precis kommit hem från england. roligt att träffa dom igen!

men nu är det en ny vecka. ny arbetsvecka... men det funkar. har bara tre veckor kvar! jag vill inte tänka på att åka tillbaka till linköping och börja plugga igen. men det är ett tag kvar..

picknick

träffade alex igår. vi cyklade ut till djurgården och hade picknick. hittade ett perfekt ställe vid biskopsudden. precis vid vattnet, vid ett träd vid estlandsmonumentet. lagom soligt och lagom blåsigt.

hittade flera bra picknick-recept på tasteline i måndags. ett jätteenkelt timjan-, oliv-, mozarella-, parmesan- och skinkbröd som inte behövde jäsa. och en potatissallad och kycklingspett. det blev en bra picknick. maten räcker nog till imorgon också då vi ska träffas några stycken i humlan efter jobbet. carin kommer och elin och anna l. har inte sett dom på jättelänge.

ikväll är det macbeth!

svensk sommar

åkte till ljusterö med anna-maria efter jobbet i fredags. vi badade i havet. typ 18 grader. mycket kallare än i grekland....

igår morse kom lilija med en rysk kompis och vendela med två singaporianska kompisar till hennes brorsa. mycket internationellt gäng. alyona, den ryska tjejen kunde inte ett ord engelska men oscar och justin pratade engelska och kinesiska, som dom försökte lära ut utan större framgångar.

vi försökte göra så mycket svenska grejer som möjligt. åkte motorbåt, badade i havet och i en sjö (mycket varmare), spelade fotboll och krocket (fast jag hittade en ny elle-tidning som jag satt i en hängmatta och läste istället), gick på promenad och plockade vilda körsbär, blåbär och smultron och grillade. och sen blev det som vanligt på matildas land; vi spelade på alla möjliga instrument som vi kunde hitta.

kändes så mycket som söndag igår kväll när vi åkte hem och så får jag en extra söndag idag! ska träffa tove och hämta ut biljetter till macbeth som vi ska se med karin på dramaten nästa vecka. sen  ska vi ha dvdkväll. nu måste jag gå iväg till akademibokhandeln och köpa en bok som jag spanat in: jeffery sachs "the end of poverty".

snart fredag igen!

var och spelade badminton igår med alex, sten och några av stens kursare. jag var trött och hungrig och lite sur. men det var ganska kul ändå. var och käkade indiskt.. så himla gott. alex och jag skulle gå hem och se på deckare på tv men jag somnade. fattar inte att jag blir så trött av att jobba.

träffade tove och kusin-karin idag efter jobbet. vi lagade god middag och satt och pratade. sen låg vi bara i soffan och var jättetrötta allihopa.

hoppas det blir fint väder i helgen så att jag kan bada. och att jag inte blir sjuk. kan typ inte svälja när jag vaknar på mornarna.

jobb

nu är jag hemma i stockholm och jobbar igen. har varit i tyskland, och förra veckan på kreta med alex.

vi var i rethymnon. fin stad med en gammal stadsdel med moskéer och kyrkor. vi bara slappade och badade och solade. hur skönt som helst. vårt hotell låg precis vid stranden och hade pool och allt. vi hade balkong mot havet och pentry så vi kunde laga mat hemma. när det blåste för mycket vi hängde vi vid poolen.

jobbar nu 9-5 i fem veckor. helt perfekt. hinner göra saker på kvällarna och i helgen ska vi ut till matildas land några stycken.