i kassan

sitter i kassan på apoteket. mycket man kan grubbla över när lunchruschen är slut. folkhögkola har jag nog strukit nu efter att ha kollat upp olika möjligheter på nätet.

det känns som jag behöver lite intellektuell och kulturell stimulans, vad är väl egentligen bättre då än paris? dricka kaffe och rödvin och strosa omkring på paris gator, gå på muséer och gallerier. undrar om mina pengar räcker. och undrar om jag hittar nån att åka med. skulle nog bli roligare då tror jag. eller just det ja, jag är ju supersjälvisk nu. jag klarar mig själv.

tentor

hatar hemtentor. det enda jag duger till verkar va att skriva naturvetenskapliga vetenskapliga artiklar. och inte ens det var jag bra på. reflektera och analysera my ass. jag är bitter.

fick brevet idag. ska jag tillbaka till linköping eller inte...

vad ska jag göra i höst?
alternativ:
tillbaka till linköping (suger)
hemma i stockholm (suger nog med, måste i så fall hitta annat boende, det är förresten typ ingen kvar i sthlm då)
frankrike (kanske inte är så dumt, en språkkurs kanske)
resa nånstans (kul, men med vem)

hädanefter ska jag i alla fall vara totalsjälvisk i allt jag gör. sorry kompisar, nu är det jag som gäller.

vårdepp

köpte nya vårskor igår. lyckades inte hitta nån bild. men dom är fina.

annars händer inget roligt i mitt liv just nu. får återkomma om det dyker upp nåt.

hemma

hemma

det här är tove och jag som kör lite offpist i sportgastein. nä, jag hittade bilden på nätet, har inte orkat lägga upp mina egna bilder än. fast vi åkte faktiskt offpist, vi var säkert minst fem meter från backens gräns. det högst  belägna systemet, sportgastein, var stängt typ hela veckan och alla som hade varit där den första dagen sa att det var helt fantastiskt. och så sista dagen öppnade dom igen! superväder med sol och fantastisk utsikt. fast jag gillade nog dorfgastein bättre. mycket fler backar att välja mellan. andra dagen på veckan kom det två meter snö. vi åkte med nysnö upp till midjan. jätteroligt.

förutom skidor badade vi på thermalbadet. dom hade en pool som man kunde simma utomhus i. kunde ligga där i det varma, tydligen radonhaltiga, vattnet och titta upp på liftarna och backarna. mysigt. tydligen fanns det också ett annat bad i bad hofgastein där dom hade en poolbiosalong som man kunde simma in i och se på tyskdubbade filmer.

sonja alldén och shirley clamp var där också. i brist på annat såg vi dom uppträda två gånger. en gång på after skin och en "evening session" på salzburger hof. dom var väl bra. sonja är ju bättre än shirley. men så sa två killar från norrland som vi pratade med att dom hade suttit bredvid henne vid en lunch och att hon var bitchig. hm.

aja. hemma igen. har träffat alex. och pratat med annika och lowa. ska nog till uppsala i början av nästa vecka. och så måste jag försöka planera sydamerika med lowa. hon har också köpt biljetter! fast hon vill hinna med peru, ecuador, chile och tydligen cuba på sina dryga tre veckor... ska planera lite så att vi står som en enad front mot sandra och hennes andra kompisar.

kommer bli en busy vecka. not. fast jag ska faktiskt jobba tre dagar och skriva en hemtenta och försöka lära mig spanska. el gato es negro. vamos a la playa. det här kommer gå bra.

dolly!

imorgon är det dolly! tove, lisa och jag har stått emot alla frestelser att sälja biljetterna och ska gå arm i arm till globen iförda våra dolly-linnen.

sen åker vi till alperna! flyget går lördag morgon och jag har redan börjat packa. försöker samtidigt skriva en hemtenta och fundera på hur jag ska få ihop pengar till nästa månad. nu är det slut på csn-tiden och trots att jag hyr ut min lägehet har jag räkningar på typ 2000kr. alla kommer samtidigt; olika bostadsköer, avgift till kören,  tidningar jag glömt att jag hade börjat prenumerera på, mobilen,  bokrea-böckerna och diverse kåravgifter.

jag anmälde mig till spanskakursen i cuzco igår! spännande.



sydamerika

ojoj, resan närmar sig. prel-bokade en resa idag, men ska nog ändra mig. hon på resebyrån föreslog stockholm-lima, sen quito-santiago och sen buenos aires-new york, new york-stockholm. visst, det låter jättekul med en massa länder men jag tror inte vi hinner med.

som det ser ut nu så tror jag att jag flyger till lima den 12e maj och sen vidare till cusco. sen läser jag spanska i två veckor tills sandra hämtar upp mig och vi åker til machu picchu. den 4e juni kommer lowa till lima och vi hänger lite där. sen tar vi oss vidare till ecuador och åker till djungeln och till kusten. om det finns tid kvar kanske vi tar ett flyg nån annanstans i sydamerika. sen åker vi till new york från quito och är där några dagar och lugnar ner oss :) innan det blir flyg till stockholm och väntande sommarjobb.

vi måste boka den här veckan! börjar redan bli nervös.

grått från balkongen

grått från balkongen

bilder

här är mina försökspersoner hittills. får lära mig att vända på bilder till nästa gång.

tove

tove

matilda

matilda

alex

alex

böcker

var på kursen igår. spännande. håller på att läsa om kvinnans ställning i romarriket. ska fortsätta på nästa kurs också som sträcker sig fram till häxprocesserna i sverige.

äntligen, efter åtta veckor, har jag börjat ta det så lugnt att jag bara kan va hemma och läsa utan att bli rastlös. läser kurslitteratur och avslutade precis "kronprinsessan". idag har jag  legat och läst "låt den rätte komma in". vampyrer i blackeberg. läskigt. när jag har läst klart den kanske jag äntligen vågar fortsätta med "lunar park" som jag inte vågade läsa när jag bodde själv i linköping.


friskis

har äntligen kommit iväg till friskis. första gången jag tränar sen precis när jag kom hem från dublin. gick bara på ett 35min-pass men blev ändå supertrött. kanske inte är helt frisk än. suck.

mother india, vad kan man säga. egenltligen bara två ord: subzi kofta. mmmmmm.

http://www.motherindia.se

konsert

konsert

var i aspudden och såg st petersburg male voice ensemble igår. tenoren längst till vänster var superbra. det var ju förstås vincent van diesel-look alike-barytonen också, på ett mer respektingivande sätt än att som tenoren kunna ta fantastiska falsettoner. jag är svag för 1600-tals musik, men även dom ryska folksångerna var nåt extra med en oande vincent van diesel och en lite smått omande första tenor.

blev inget dalarna i helgen. mocki och staffan blev sjuka på torsdagen och sen blev vendela sjuk på fredagen. gick på bio med alex och såg parfymen i fredags. vad var det där för himmla slut? vi kom på åtminstone tre alternativa slut som hade varit bättre när vi satt på glenn millers efteråt och drack vin.

schlager hos mormor och morfar i lördags med tove. ganska bra låtar gick vidare. men det blir svårt nästa vecka. jag har hört alla låtar så mycket att alla känns bra. svårt att utse en vinnare. men jag tror ändå på the ark, sebastian och sarah dawn finer. eller kanske måns och andreas johnson. i alla fall inte tråkiga sanna nielsen och tommy nilsson.

stockholmshistorian ja. kan nog inte uttala mig förrän vi har haft nästa föreläsning eller framförallt nästa föreläsare på torsdag. förra veckan var nog det tråkigaste jag nånsin varit med om.

såg ni månförmörkelsen i lördags? supertuff. månen blev helt röd. försökte förgäves fånga ögonblicket med min nya kamera med den hade inte så stort objektiv...

nu har jakten efter en ny dator börjat. funderar på en dell inspiron.

kamera!

kamera!
här är den! min nya kamera! en canon ixus 60. två minnsekort och en väska följer med. jag längtar.

så fort jag köper en pryl så inser jag behovet av ytterligare en. jag menar, jag köpte en ny mp3 i höstas som man kan ha bilder på. då säger det ju sig själv att jag måste införskaffa en kamera som jag kan ta bilderna med. nu när min kamera äntligen är på väg kom jag på att min dator är full på minne och att den inte har nån brännare. jakten på en ny dator har alltså börjat.

fikade med fanny igår i gamla stan. jättelänge sen vi sågs. sen var jag och åt middag i anna-marias kyrka tillsammans med vendela. en amerikansk missionärstant hade gjort maten. lite speciell upplevelse men alla var ju såklart jättetrvliga och maten var god och billig.

sen var jag på teater med linnea på kursen. bussen på elverket. jag tror jag tyckte om den. skådespelarna var bra och scenografin var tuff. mycket att fundera på efteråt. nu blir jag sugen på att se en massa andra pjäser också. djungelboken på stadsteatern verkar ju jättebra, och doktor glas vill jag fortfarande se (men biljetterna är jättedyra) och sveriges historia på 100 minuter på boulevardteatern verkar rolig. och jag längtar efter att glucks orfeus och euridike ska sättas upp med ann-sofie von otter på operan i höst.

ska äntligen  ta itu med sydamerika. har googlat på billiga flygresor till peru. nån som ha nåt tips? hittills har travelstart billigast biljetter med british airways. har hört talas om nån resebyrå på sveavägen som också ska ha billiga biljetter till sydamerika.

ikväll börjar stockholmshistorian!