ödemseminarium

ojoj. vi ska ha föredrag på onsdag och ingen hade typ gjort nåt till idag. plus att en har försvunnit. nu har jag suttit med min del hela kvällen (eller i alla fall sen halv åtta) och känner mig ganska klar. fyllde ut med lite histopatobilder. lite spännande med streptokocknefrit. hoppas ingen dum föreläsare ifrågasätter allt jag säger.

dammsög och skurade och plockade undan i lördags innan alex kom. blev jättefint. men sen kom roland, sanna, jessica och lena över och förfestade. varför ska man städa innan en fest egentligen? fast det var riktigt kul. gjorde romdrinkar och drinkar med vodka och drinkar med martini. min favorit var sprite, rom och sen lite pisang. mycket gott. åkte till anna-lena sen på inflyttningsfest i hennes kollektiv. roland ska kanske också flytta dit efter jul.

Igår sov vi jättelång tid och sen såg vi på film (först united 93 och sen the devil wears prada), promenerade och lagade jättegod thaimat. alex åkte i eftermiddags. den här veckan ska jag faktiskt försöka plugga bättre.

Mormor fyller år idag! HURRA!



hyperpopcorni

funderar på om jag ska vara hemma ikväll och bara ta det lugnt. själv. är inte så bra på det.

var hemma hos sanna igår igen med anna-lena efter skolan. vi promenerade med nicke och gjorde fruktsallad med glass och lyckades faktiskt plugga lite också. åt popcorn såklart och såg på idol. dom var inte så bra. sanna är med på typ alla medicinska experiment som hon hittar. hon håller på att äta en massa chili för att se hur det påverkar magen och sen ska hon fördubbla sin vattenkonsumtion i två veckor och sen ska hon vara med i en "supersize me"-studie. fast det värsta av allt, idag var hon med i en åksjukestudie. det skulle jag ALDRIG göra nånsin. obehagligt.

jag och tre till i min grupp ska ha ett seminarium på onsdag. skulle träffas och dela upp lite idag. det var bara jag som kom. ringde upp oda och sen var vi i alla fall två. dom andra är sjuka. får se hur det går, vi får jobba på på måndag och tisdag tills det blir bra helt enkelt. jag ska sätta igång och göra min del nu så har jag det gjort. fast först måste jag nog äta nåt, och kanske dammsuga, och bara se ett avsnitt av cityakuten, och spela lite cello kanske, och kolla mina mejl igen...

middag

sitter framför datorn och äter korvstroganoff. helt ok. tre nya matlådor att lägga i frysen. jag älskar att ha frys.

var hos sanna igår med anan-lena. vi såg på idol. och åt tre påsar popcorn. både sanna och jag röstade på danny även fast han inte var så bra igår. men jag missade han som fick mest röster. fick höra alex scatta i telefonen istället. det är inte så dumt det heller.

igår lämnade jag in min uppehållsansökan. nu har jag alltså bestämt mig. får se vad som händer i vår.

nu ska jag på kör.

helg

helg
jag har haft en superbra helg!

staffan hämtade mig vid bussen i torsdags och sen åkte vi hem till oss och åt sushi. alex kom också.
på fredan var jag och hälsade på på apoteket och spontanshoppade en väska och lite kläder. klippte mig och blev faktiskt riktigt nöjd. träffade sandra och matilda och fikade på tinells. alex kom efter ett tag och var med innan vi åkte hem till honom. där lagade vi pizza och sen kom lowa, andrey och jonas över och kollade på valdebatten och idol. danny är ju bäst!

på lördagen var mocki, staffan, alex och jag och åt lunch hos mormor och morfar. vi åt så himla mycket. alex var typ chockad efteråt. skaldjurssoppa, laxssnittar med avocadomousse, thaikycklingspett med ris och jordnötssås, glass och sorbet med hallon och sen efter det kakor och prinsesstårta. snacka om paltkoma. igår morse var tove, mocki och jag på sturebadet. lyxigt. vi gick på aerobics och gymmade och simmade och hängde i deras relaxavdelning. sen åt vi amerikansk brunch. amerikanska pannkakor med lönnsirap och blåbärsgrädde till efterrätt. paltkoma igen.

sen gällde det. alex och jag gick på grönan. jag som lovade i våras att jag skulle åka fritt fall den här sommaren. igår var sista dan dom hade öppet den här säsongen. vi inledde med att åka vilda musen. mycket läskigare än väntat. sen vila och drickapaus. alex försökte vänja mig vid fritt fall på håll sittandes. sen gick vi närmare och ställde oss i kön. alex kom på ett nytt sätt att lugna ner mig och drog med mig för att titta på lilla fritt fall. en tant skrek som bara den. ingen hjälp för mig. vi gick tillbaka till kön. efter att ha försäkrat alex om att jag skulle spy ner honom efteråt som hämnd och han då sa att det var ok, kändes det faktiskt ganska bra. utsikten var fin och vi såg nästan mitt hus. när alex dessutom sa däruppe att han hade glömt bort hu höjdrädd han är kändes det mycket bättre allting. sen åkte vi ner. inget illamående. riktigt kul faktiskt.

vi hann med lustiga huset, pariserhjulet och kärlekstunneln innan vi tog djurgårdsfärjan till slussen. köpte med oss indisk mat hem och kollade på valvakan med mocki hemma hos dom. typiskt. varför fick fi bara 1% och sverigedemokraterna 2%? nåt är fel.

nu är jag i linköping i alla fall. är väldigt trött. har tv-kväll med mig själv men höll på att somna framför extreme makeover home edition.

den här veckan ska jag faktiskt plugga. det är nog dags att börja nu. men först idol!


woho

nu är det nästan helg!

jag har tagit ut helgen i förväg och inte läst nåt till imorgon. jag läste ju så bra i måndags så det borde räcka. eller nåt.

har analyserat lever-datortomografibilder hela morgonen. ganska kul. sen har jag inte pluggat. har suttit på balkongen (!) och suddat i en bok istället. som jag sålde. men inte fick pengar för. typiskt. har lagt ut en massa böcker på anslagstavlan men ingen ringer. dom är ju jättebra och fina och billiga. får väl vänta tills alla små ettor har gått klart sin hälsa-, etik- och lärande-kurs och vill läsa cellbiologi istället.

nu har jag varit på kör. cissi har börjat! hon gick ju i min gymasieklass. var i sthlm igår förresten. var kul. spelade cello, träffade alex och åkte tillbaka hit.

imorgon är det blåklintsbuss som gäller.

mååååååååååndag

hatar måndagar. verkligen. kom hem från körlägret igår och hade ont i huvudet och kände mig helt utmattad. det hjälpte inte ens att jag gick och la mig tidigt och att jag tog en ipren i förmiddags, jag känner mig lika slut idag. ont i huvudet, mår illa, är darrig och yr. tråkigt om jag skulle bli sjuk nu, jag har ju värsta långhelgen den här veckan!

fick elräkning idag. hur kan jag ha använt el för över 600kr när jag inte ens har varit här i sommar?

livet är hårt.

men eftersom jag kanske är sjuk så kan jag ju omöjligtvis plugga ikväll! eller göra nånting annat nyttigt. jag hade förresten råkat läsa det mesta vi har till nästa gång till idag. så det blir middag framför tvn, popcorn och "v for vendetta" som råkade hamna på min dator igår. och imorgon kan jag ta det lugnt och sova både på tåget till stockholm och bussen hem. och på onsdag ska gudrun komma till skolan och prata. och sen på torsdag slutar jag vid tolv och åker till stockholm och stannar ända till måndag! livet är kanske inte så jobbigt i alla fall.

nya stövlar

nya stövlar
jag ska väl behålla dom? öppet köp i en vecka.

shopping

åkte ut till tornby med sanna igår efter skolan. jag skulle handla lite på willys och gick med sanna til ikea. slutade med att jag spontanshoppade upp hela presentkortet jag fick av mormor och morfar i juklapp. fick en massa fina grejer. nya påslakan och underlakan, en jättestor växt med kruka och en liten växt med kruka, ljus och ljusstakar, matlådor, glasburkar att ha på diskbänken och lite till.. var precis så jag orkade leda hem cykeln från busshållplatsen med alla grejer. köpte en massa frysmat på willys så nu behöver jag knapp handla nåt mer på hela hösten.

sanna och jag följde upp med en shoppingtur i stan efter skolan idag. jag köpte ett par vinterstövlar (dom från laredoute var trasiga så jag ska skicka tillbaka dom) och godis till ikväll. therese, sanna och jag ska kolla på greys anatomy hemma hos sanna.

nu har jag röstat. smidigt med förtidsröstning.

imorgon åker jag på körläger. sover inte över för jag ska gå på bvc:n på kvällen.

nu ska jag börja plugga till måndag.

borden

har lämnat in och hämtat ut cykeln. får se hur länge den håller den här gången. hämtade ut paket också! mina kläder från laredoute hade kommit. tröjan passade bra och stövlarna passade väl också, men jag är osäker om jag ska behålla dem.

nu borde jag verkligen skriva min labrapport. eller plugga lite farmakologi eller i alla fall spela lite cello. har bokat biljetter till tisdag. åker fram och tillbaka över dan och sen kommer jag tillbaka till stockholm på torsdagen.

jag hade verkligen sett fram emot det jag trodde var säsongspremiären av "hus i helvete", sveriges svar på "extreme makeover: home edition", men det visade sig vara nya avsnitt av "från koja till slott". hur tråkigt är inte det?

nu måste jag skriva min diskussion till farmakokinetiklabben.

norrköping

norrköping

skönt. det har känts om den här helgen har haft två lördagar. var i norrköping hela dan i fredags med malin och emelie. vi gick på arbetets museum (bilden). fanns flera fotouställningar. bland annat en om slöjor som det stod om i dn idag. annars var det ganska deprimerande. en utställning om äldrevården i framtiden och en om en dansk missbrukare/prostituerad och hennes liv. annars var norrköping jättetrevligt. mycket finare stad än linköping. vi åt glass och åt lunch på en uteservering och promenerade runt í stan. shoppade lite. köpte blomkrukor i zink att hänga på mitt balkongräcke och två blommor i lila och rosa. nu är balkongen jättefin. rosa lyktor och rosa dynor och duk och flera blommor.

var hos malin och grillade sen på kvällen. satt ute hela tiden. fick ha dubbla tröjor, jacka, sjal och filt. det var trevligt. fredrik och emelie och johan och lena var också där.

sen vid tolv kom alex med bussen. vi har slappat hela helgen. ätit thaimat och sett på filmer, greys anatomy och top model och tagit promenader. idag repade jag carmina burana med kör och orkester och sen lagade alex och jag  middag och tittade på partiledarutfrågning. han tog tio-tåget hem till stockholm och jag tänkte börja plugga lite nu men jag skippar nog det. ska bara kolla igenom vad jag läste i torsdags.

min cykel blev ju lagad förra veckan. nu har kedjan börjat krångla igen och på vägen från stationen fick jag punka. tror jag i alla fall. det fanns helt plötsligt ingen luft i bakdäcket. varför kan den aldrig fungera helt?

nästnästa helg är sista helgen grönan är öppen. det är då det måste ske. jag ska åka fritt fall.