vår!

jag får så himla mycket mer energi när det är så fint väder. idag satt lena, anna-lena, sanna och jag på en parkbänk ute på lunchen och bara njöt av solen. härligt.

stadietentan gick bra. skönt att ha den avklarad. och jag har sms-deklarerat också. kommer få tillbaka mer än 4000! det är ju mer än en hyra i sommar! kanske inte behöver söka fler jobb...

var hemma hos sanna efter skolan. vi åt en massa godis och skulle kolla på film. började se munich, men den var ganska tråkig. lagade jättegod mat; klyftpotatis med timjan och olivolja och kycklingfiléer och bearnaisesås. kändes väldigt vuxet. speciellt det där med såsen.

nu ska jag nog sätt mig ner och läsa lårets anatomi. imorgon ska jag köpa tågbiljetter till vendela och mig inför sommaren. sen kommer jag inte ha några pengar kvar den här månaden. och det är inte ens april än... blir bra att komma till stockholm i helgen.

ojoj

vad otroligt tråkigt det var att labba idag. jag skyller allt på lab-anvisningarna. förstod ingenting, även fast jag läst igenom dom två gånger innan labben.. lena och jag var båda jättetrötta och blev båda  irriterade över att han inte ville förklara nåt för oss utan tyckte vi skulle lista ut allt själva. då kunde han väl skrivit bättre anvisningar så man förstår instruktionerna! vilken tur att jag inte började medicinsk biologi som jag kom in på först. jag skulle inte klara mig många dagar i det där labbet.

var sur hela eftermiddagen, men så träffade jag en jättetrevlig 16åring som jag intervjuade för YFU och blev lite gladare.

nu har jag lagat raggmunkar och bakat en citronsockerkaka och försöker komma på mer att göra så jag kan skjuta upp pluggandet lite ytterligare...

ny vecka

så har man varit på frjårtisfest då. ganska kul. drinkar och lekar och tårta. sanna fyllde år igår så vi grattade henne i förskott.

i lördags var lena, jessica, julio och jag på bio hela dagen. taxi driver, three extremes, broken flowers och a history of violence. three extremes var ju bara så konstig. i första delen var det en japansk kvinna som åt aborterade foster i degknyten för att kunna bli fertil. sen när hon väl blev gravid gjorde hon abort på sig själv. väldigt äckligt. men a history of violence var bra och broken flowers var väldigt bra. skönt med en slappisdag. vi åt kebab i pausen och en massa godis hela dagen.

igår skulle jag plugga hela dagen. funkade inte så bra som vanligt. var och tränade och hängde med anna-lena och försökte förebereda oss på stadietentan. jag har som fråga "kan vitlök skydda mot infektion?". måste hitta vetenskapliga artiklar och presentera dom på torsdag.

lena och jag cyklade och kollade på en lägenhet åt henne efter skolan. det ösregnade och vi blev helt dyblöta. lägenheten hade visst renoveringsbehov, men om den går för utgångspriset så blir den väldigt billig.. vi åkte till myrorna sen och skulle kolla på lackkläder till på fredag, men jag köpte ett telefonbord istället.

det är väl ungefär det som hänt i mitt liv. inte så särsklit spännande.. har dammat och skurat och dammsugit. mormor och morfar kommer ju på lördag.

nu börjar äntligen nya avsnitt av ER!

våfflor

våfflor
Jag ska aldrig mer äta våfflor. Trodde inte man kunde föräta sig på våfflor, men jag har bevisat motsatsen


onsdag

så har halva veckan gått. skönt. vi har långa dagar med många föreläsningar. blir ännu värre nästa vecka, då är det dags för min grupp att ha labbar...

var på zozo i måndags med anna-lena. väldigt sorglig. i helgen är det filmhelg på kårrullen. ska bli jättekul. lena, jessica och jag är mycket laddade. vi ska se taxi driver, three extremes, history of violence och broken flowers på lördag! men först ska vi ha fjårtisfest hos sanna på fredag. måste komma på roliga drinkar och lekar.

idag har jag tränat. första gången på två veckor.. måste bättra mig. hader kör på kvällen och då påminde ingrid mig om konståknings-vm. det är ju nu! kan inte fatta att jag har missat det...

vendelas och min tågluff närmar sig... har börjat kolla upp biljetter och boende. mejlade tre tyska kompisar jag hade i kanada. har inte pratat med dom på tre år... dagen efter mitt mejl hade jag fått två svar! så nu har vendela och jag någonstans att bo och guider i berlin och i köln om vi skulle vilja dit. kul att träffa dom igen.

ska nog ta och  läsa om E. coli-bakterierna nu.

vår

vad skönt, det är vår ute! gick på långpromenad och hade precis satt mig och skulle börja läsa när malin ringde och undrade om vi skulle ta en promenad. det kunde jag ju inte säga nej till. väldigt härligt ute. vi gick hem till mig sen och åt upp de sista semlorna som var kvar från anna-lenas och mitt semmelbak.

tänkte åka till hub imorse och plugga men kom fram till att jag nog skulle vara lika effektiv om jag satt hemma. stämde inte riktigt. har städat, promenerat och pratat i telefon och nu är klockan sex. men vi har ju schemafri förmiddag imorgon och jag läser ändå alltid bättre under press...

tove åkte igår kväll. mitt under schlagern. jag cylade i racerfart från stationen till sanna och hann precis inanför dörren när lena ph's öppningsnummer började. ganska tråkig schlager  egentligen, man visste ju vem som skulle vinna från början.

tove och jag var på örats pub i torsdags med lena. kul att prata med dom men vi var dom enda gästerna.. nästa torsdag finns det inga ursäkter för att inte åka ut till vallas torsdagspub.. i fredags gjorde tove och jag linköping. det obligatoriska ginatricot-besöket och väskletning. vi hittade varsin. skulle sen gå ut på irländsk pub, men det var 23-års gräns. typiskt. dom som hade flaggor och ballonger och en massa olika sorters öl och allt...men  vi fick gå till 55:an istället. jättedyr cider och ganska sunkigt, men kul att hänga med sanna, anton, roland, jessica och tove.

gick och såg crash igår på bio. två otroligt irriterande fjårtisar längst fram som inte kunde vara tysta. dom slog med sina små klackar i golvet och pratade oavbrutet. ganska högt dessutom. mycket upprörande. om man inte klarar av att sitta tyst i två timmar borde man inte gå på bio tyckte tove och jag och funderade hela vägen hem på olika elaka saker vi skulle ha gjort mot dom. jag hade faktist tänkt att kasta godis på dom, men hade bara gott godis kvar som jag inte ville slänga iväg. tänkte också på att göra en favorit-i-repris från i julas. minns med stolthet min örfil mot en elak fjårtiskille på kafé cofi i mellandagarna. har förresten fortfarnade inte sett till polisanmälningen som han lovade göra..

nu måste jag börja läsa. igen.

tillbaka

så var man här igen då. kul att träffa follk igen, inte så kul att börja plugga... men vi börjar med mikrobiologi och immunologi nu, så jag väntar med spänning på att få läsa om parasiter. ikväll kommer tove hit. hon ska nog hänga här till på söndag. mycket händer; st patricks day på fredag och schlager på lördag. nu ska jag till tvättstugan.

ledig

leig

bara en föreläsning kvar imorgon bitti och sen bär det av till stockholm! och imorgon kväll till dalarna! och på måndag till uppsala! på tisdag tillbaka till linköping och på onsdag kommer tove!

vad härligt det ska bli att åka skidor. hej då på ett tag



recept...

första kvällen hemma själv på flera veckor. konstigt. plockade undan, dammsög, skurade, betalade räkningar, och lagade matlådor. känner mig mycket produktiv. men uttråkad.

spontanfixade ett nytt pass. jag var inte alls förberedd och så tog dom bara en bild. jag ser verkligen inte klok ut! och den bilden ska representera mig i fem år. jag tycker synd om mig själv.

här kommer receptet på den godaste kakan någonsin! mikaels anatomikaka... låt väl smaka

Anatomikaka

4 ägg
5 dl socker
180 g smält smör
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl

Rör ihop och grädda i långpanna med bakplåtspapper 200gr i 15 min.


1 pkt cocos
2 dl socker
1,5 dl grädde
75 g margarin
1 dl sirap

Koka ihop under omrörning, bred smeten över kakan, grädda ytterligare
10 min

KLART!


helg slut

så var det måndag igen. fast en ganska bra måndag faktiskt. sov till halv elva, var i skolan till fem och sen gick jag och jessica och åt falafel. första linköping-falafeln för mig. billig och supergod. gick sen till kårrullens filmvisning. the constant gardener. läkemedelsföretag är onda, det är det jag alltid har sagt...

lördagen var jätterolig! örebro studentkör var mycket trevlig. vi repade och hade konsert tillsammans. sen hade vi sittning på hg. kul. bra bordsgrannar och bra underhållning. festen efteråt var också lyckad och händelserik...

igår lyckades jag faktistk vara på hub vid elva trots att jag gick och la mig alldeles för sent. tränade med anna-lena och sen var vi hos lena och lagade middag och såg brokeback mountain. har inte riktigt bestämt mig vad jag tyckte om den. blir säkert annorlunda om man ser den på bio och inte på en dataskärm med hackigt ljud. höll på att inte ora åka hem, det var kallt och blåsigt och snöigt, men anna-lena och jag klarade att cykla trots allt.

det är verkligen kaos hemma. har inte varit hemma på ett tag. får väl städa imorgon kanske. om det inte dyker upp nåt roligare.
gonatt

fredag


tänkte vara effektiv igår och plugga ordentligt eftersom jag ska bort några dagar nästa och nästnästa vecka, men så åkte jag hem till sanna istället. vi gick till ica och handlade och bakade mikaels anatomikaka. så himla god, så himla många kalorier... sen bestämde vi oss för att baka ett linfröbröd och promenerade bort till ica igen för ler ingredienser. brödet blev också otroligt gott. satt i soffan och såg på tv och åt bröd och kaka hela kvällen. det finns mycket man kan göra istället för att plugga...

idag hade jag verkligen tänkt att plugga efter vår anatomigenomgång på morgonen. hörde att några skulle ner till stan och luncha så jag hängde på dom istället. vi var tio stycken som åt kinamat och hade jättetrevligt. hade planerat att gå tillbaka till skolan och läsa och gå och friska på eftermiddagen. istället  hängde jag på anna-lena och hjälpte henne att hitta festkläder. sen vi gick förbi en frisör och spontanklippte oss.det var elevklippning, men blev faktiskt ganska bra ändå. när jag kom hem på kvällen såg jag att mina böcker från adlibris hade kommit! var bara tvungen att hämta dom. precis när jag kom tillbaka ringde emelie och sa att jag kunde komma till henne på middag, så nu är jag på väg. inget plugg idag heller...

imorgon blir en lång dag. repetitioner, konsert, och körsittning. får se hur örebro studentkör är...