tyskland

nu är vi i berlin! har varit i dortmund och kollat pa sverigematchen där, i köln och hälsat pa ronja, i berlin en timme och sen tillbaka till köln och i koblenz där tine bor. mycket tag men jätteroligt. koblenz var väldigt fint. igar träffade vi jonas och nagra av hans kompisar och tittade pa brasilien-kroatien pa en storbildsskärm pa brandeburger tor. hur mycket folk som helst! man träffar supportrar fran alla möjliga länder. har pratat med tyskar, engelsmän, brasilianer, argentinare, angolaner, trinidad-tobagoaner... pinsamt med matchen i lördags. men imorgon klar vi paraguay!

sommarlov om en dag!

hurra, imorgon är allt klart! emelie, jag och ibland jessica, sanna eller anna-lena har varit i skolan typ 12 timmar om dagen sen i onsdags. förutom i söndags, när emelie och jag följde med fredrik till kalmar. fin resa och vi fick åka i första klass så vi kunde breda ut våra böcker överallt. synd bara att jag efter ett tag kom ihåg att jag brukar må illa när jag läser på tåg...

idag tänkte jag inte läsa nåt utan packa och fixa lite hemma. hittills har jag bara suttit vid datorn och lagt in nya låtar på min mp3. den mår lite dåligt men jag hoppas den kommer att hålla ett tag till. vi ska ju åka tåg en hel del.

har köpt interrailkort och växlat pengar och kopierat mitt pass och allt. jag är bara så himla dålig på att ta med mig lite saker när jag ska åka bort. men det ska väl gå.

imorgon kl kvart i åtta är det tenta och klockan två åker jag!

plugg

har varit i skolan i nästan tolv timmar tre dagar i rad. nånting måste jag väl lära mig. vår tentagrupp har krympt så nu är det bara emelie och jag kvar. funar bra. vi verkar lära oss på samma sätt (dvs att läsa så lite som möjligt och försöka diskutera och slå upp det dom har pratat om på föreläsningarna). om jag har lika tur som förra året så slipper jag omtenta denna gången också. kan alltid hoppas.

annars planerar vendela och jag för fullt inför tyskland. blir nog lite knappt om tid, men förhoppningsvis hinner vi till lund till midsommarafton. om en vecka vid den här tiden är jag i köpenhamn och väntar på tåget till dortmund. färdigpackad, klar med tentan och med nästan tre månaders sommarlov framför mig. jag längtar...

nu ska jag hem till emelie och äta popcorn och se på film. blev bara vi, alla andra skulle plugga...