bort igen

åker till stockholm imorgon. är kvar till tisdag. skönt. på fredag kommer sanna, emelie och malin k upp också! och på lördag kristofer. ska bli jättekul. nu måste jag packa och städa och diska. fast jag håller på att somna så det blir nog imorgon bitti istället.

trööööött

jag ryser igen

jag ryser igen

-mufasa
-oooooooo, säg det igen!
-mufasa!
-oooooooo

jag ryser

jag ryser

usch, jag fattar inte. det är ju inte klokt.

hjälp

hjälp

ser den inte otroligt läskig ut? tänk dig den upplyst när det är kolsvart på himlen. dessutom snurrande snabbt och åkandes upp och ner för den otroligt höga pinnen. man sitter ju bara i små gungor som hänger i stålrep (eller nåt) och dinglar med benen!

skansengungkarusellen möter fritt fall möter världarnas krig. alex får aldrig upp mig i en sån där.nånsin.

köpenhamn

köpenhamn

har varit i köpenhamn!

gick på tivoli i fredags och nu är julstämningen här på rikigt! spelar ingen roll hur varmt och regnigt det är, jag har fått julkänslor som räcker hela december! det var ljus och pynt överallt! och en jättestor julmarknad! har bara några julklappar kvar nu. vi promenerade runt tivoli, drack glögg, kollade på julpynt, köpte julklappar  och åkte bergochdalbana.i lördags kollade vi i affärer, shoppade och promenerade en massa. hur mycket folk som helst ute på stan. var i nyhavn och kollade på en julmarknad och drack glögg på en liten krog. såg robert wells på ströget. han hade väl haft sin julshow med joe labero i malmö förra veckan. på kvällen tog vi en taxi tillbaka till nyhavn och gick på en fin restaurang. ett par bredvid oss åt en massa och jättesnabbt och tog sen springnota. spännande. igår promenerade vi till havfruen och slottet och gick längs med vattnet. konstigt att va där på hösten, sist jag var i köpenhamn var det jättevarmt och fotbolls-vm... har ätit en massa hela helgen. mocki och tove blir hungriga till och med oftare än jag. åt en massa pannkakor och fruktsallad och wienerbröd till frukost och ändå var vi tvugna att stanna för glögg och kakor några timmar senare. men inte mig emot...

har tagit igen nästan allt plugg. läste en massa igår när jag kom hem och idag. sanna hängde här och åt pizza och såg på greys anatomy idag efter skolan. imorgon blir det bubbelpoolparty hos anna-lena och roland!

plugg?

jag är nog borta för mycket. kom knappt ihåg sist jag satt ner och läset mer än en halvtimme i sträck. kom hem från sthlm igår kväll. har hängt där sen i fredags. mocki och staffan kom och lyssnade på konserten och åkte sen tillbaka till sthlm med mig och min cello. konserten i fredags gick faktiskt bra till skillnad från cellokonsertern igår. troligen min sista cellokonsert. allt gick bra på repen men så började jag spela falskt på konserten. typiskt.

imorgon åker jag till köpenhamn med mocki och tove. ska på julmarknad. hoppas det inte fortsätter att ösregna som det gör nu.

träffade en patient idag och gjorde hjärtstatus. spännande. måste nog köpa ett stetoskop och öva på alla jag känner, för jag vet knappt hur ett friskt hjärta ska låta.

nu måste jag packa.

brahms

brahms

här är vi när vi repade i söndags. imorgon är det i konsert och kongress som det gäller!

trööööööött

är jättetrött. sov inget bra inatt. har galna grannar... ikväll har jag kör hela kvällen. igen. hoppas jag inte får lock för öronen den här gången också. igår repade vi julrepertoaren. det var faktiskt jättekul. hatar november, men så fort jag sjunger julsånger försvinner allt det gråa och det blir julstämning. härligt.

mocki kom i förrgår och sov över till igår. vi hade det trevligt. var ute och åt och fikade och köpte julklappar till alla i grekland. hon och staffan kommer imorgon och ska kolla på konserten och sen följer jag med dom till stockholm. har precis packat iordning lite grejer som jag kan vilja ha i vår. sommarskor och jackor, alla harry potter-böckerna och mina drömmars stad-serien som jag hade tänkt att läsa när jag har gjort tentan.

hade tänkt plugga hela eftermiddagen så att jag inte behöver läsa så mycket i helgen men det har förstås inte gått så bra. ska sitta med sanna och kristofer i några timmar imorgon så jag hoppas jag får nåt gjort då. ska nog följa med sanna när hon ska göra en mr imorgon bitti. tufft. får ta på mig mjukiskläder och gympaskor och sporttopp och sånt så att jag inte har nån gömd metall nånstans som jag kan fastna i mr:en med...

jag saknar min mobil. kollade statusen på sibas hemsida. först hade den kommit till en verkstad och sen skickad till nåt ytterligare reparationsställe. suck. tur att mp3n funkar bra i alla fall. måste lägga in lite nya låtar innan jag åker imorgon.

efter att ha skrivit förra inlägget skrev jag ett mejl till en av de ansvariga för folkhälsan. fick ett svar där hon sa att dom planerar att göra om kursen så att folk fattar att det är viktigt. yey. det hade behövts för min klass...

hurra, imorgon åker jag till stockholm!

aaaaargh

å, vad irriterande. jag hatar alla som läser och läser och accepterar allt utan att tänka eller bry sig. "det är klart att män ska ha högre löner om dom är bättre på att förhandla" eller "historiskt sett har män och kvinnor alltid varit olika så varför ska vi ändra på det?" eller "det här med jämställdhet är lite överdrivet" eller "jag förstår inte varför man behöver ha ett genusperspektiv i mötet med patienten". jag tror inte folk tänker över huvudtaget. dom är så vana att alltid pränta in saker och aldrig ifrågasätta nåt utan tar allt vi läser för sanningar. precis som föra veckan vid komplementärmedicin-föreläsningen; "vi har sanningen, resten är bara inbillningar i foks huvud". vi behöver nog en folkhälsotermin istället för enstaka veckor så folk lär sig fatta hur man gör när man tänker. annars skulle jag vara rädd för att möta dom som läkare i framtiden.

intressant

oj, det här var det mest intressanta jag har läst på hela terminen. spännande! skriver mer sen.

www.hsv.se/genusskrifter

om genusperspektiv inom medicinen. det där folkhälsotemat var inte så dumt ändå.

fars dag

nästa vecka SKA jag börja plugga. har typ inte läst nåt på två veckor. träffade anna-lena, emelie och sanna oc försökte repetera vad vi gjort hittills den här terminen i fredags. var såklart inte särkslit effektivt; vi fikade och promenerade och gick iväg på en föreläsning och var och åt middag och kollade på idol. men vi hade kul. och det vi hann gå igenom gick vi igenom ordentligt.

hade kör hela dan igår och halva idag. sen måste jag läsa inför imorgon. vi har ju slagit ihop två träffar med basgruppen till en imorgon och jag har inte börjat än. igår efter kören var sanna, anton och jag hos anna-lena och roland (som har flyttat in nu!) och förfestade lite. stack sen till petters korridorsfest. hade tänkt att lägga mig tidigt men när jag kom hem pratade jag med alex i två timmar. vi har inte setts på en vecka och kommer inte träffas på ytterligare en. det borde väl motivera mig att plugga den här veckan förresten? så att jag blir riktigt ledig nästa helg.

det är fars dag idag och jag har glömt skicka nåt. frågade om det var ok att vi firade det nästa vecka istället när jag kommer hem. det tyckte staffan verkade bra, men vad skulle han säga? tove är inte heller hemma i stockholm. stackars honom.

den här helgen börjar den alpina världscupen! sitter och kollar på herrarnas slalom nu. nu är det vinter!

det är inte alls lång tid till jul och tentan och mitt uppehåll. ser fram emot det jättemycket. men tänkt om jag har skruvat upp förväntningarna för mycket? jag kanske blir jätteuttråkad? jag behövde det efter förra terminen men den här har ju varit ganska slapp. eller, jag har gjort den ganska slapp. nej, jag ska bara göra saker jag känner för. läsa, hälsa på folk, träna, åka skidor, plugga lite och bara jobba så mycket som jag behöver. kanske skulle åka till norge i några veckor och jobba som undersköterska? jag ska i alla fall inte planera så mycket och binda upp mig till olika saker.

nu måste jag läsa om genusmedicin.

jag vill ha mer ljus

det här folkhälsotemat var ju bara fiasko. det är ingen idé att jag listar de tråkigaste föreläsningarna för de bara avlöser varandra. men termin sex får vi göra vad vi vill. då ska jag kanske läsa global hälsa eller skriva en 20p uppsats om vad jag vill, var jag vill och med vem jag vill. svårt att bestämma sig.

alex var här i helgen. slappt. skönt. lagade god mat, promenerade och såg på film. igår var jag i stockholm över dan och spelade. gick inte så bra. men sen åt alex och jag världens godaste hamburgare i kungshallen. måste dit igen.

hade kör idag, har det hela dagen på lördag och söndag också och på onsdag, torsdag och fredag. ska sjunga brahms på fredag kväll. låter inte så bra nu så jag antar att repen behövs.

ska lämna in min mobil imorgon. tänkte powerwalka till tornby med anna-lena och sanna. men först ska jag bli undersköterska. tre timmars kurs imorgon.

en helt ok föreläsning idag handlade om naturmedicin och komplementär medicin. intressant. hade seminarium efteråt och det kom fram till att typ dom flesta i klassen är emot det. dom sa att det vi läser är "sanningen" och om andra metoder funkar så är det bara patienterna som inbillar sig att dom blir bättre. jag blir upprörd. finns alldelse för många uppblåsta och självgoda läkare redan. ska det fyllas på med ännu mer osjälvkritiska människor från min klass? allt som hjälper patienterna är väl bra? eller? om man har kört akupunktur i asien i flera tusen år och det har hjälpt människor kan man väl inte bara säga att det är bluff för att det inte gjorts tillräckligt många vetenskapliga studier i ämnet? lite mer ödmjukhet tack.

nu ska jag se greys anatomy och äta popcorn.

djur

ok, nu har jag faktistk lite att klaga på. min "nya" älsklingsmobil är lite konstig. stänger av sig och så. men killen som sålde den verkar snäll och svarade faktistk på mitt mejl om att den var konstig. jag fick ju kvitto och garanti och sånt så jag ska gå och kolla upp det.

jag är så himla bra (försöker ryggdunka mig själv). har diskat en veckas disk, dammat, dammsugit och skurat, skakat alla kuddar och filtar och dammsugit min soffa jätteordentligt för jag hittade pälsängrar där häromdagen. fattar inte att tove kunde bo kvar i sin lägenhet när hon hade hittat pälsängrar i garderoben och i sin säng. hon är härdad nu och är den bästa lägenhetskrypsexperten. ringde henne och hon började genast fråga om djurens storlek, färg och om de var ledade eller inte. hennes utfall var alltså pälsängrar.

nu har jag precis kollat på x-men ett. fattar mer av trean nu.

vi läser statistik i skolan. jag tror faktistk statistikföreläsningen idag slog rekordet om utbildningens hittills tråkigaste föreläsning. och den hade konkurrens från många tråkiga anatomi- och biokemiföreläsningar.  inte ens två timmar med "kvantitativ metodik" igår kunde slå statistiken i tråkighet.

imorgon ska jag ta sovmorgon. nu är det gamla er-avsnitt som gäller.

ny mobil!

ny mobil!

hurra, jag har köpt en ny mobil! min är den vita. nu har jag inte så mycket pengar kvar den här månaden, men vadå, det är ju bara 24 dagar kvar till studiemedlet kommer. har köpt två nya kursböcker den här veckan också och måste nog köpa ett stetoskop och en ny, svensk, jättedyr bok som nyutkommer snart (alla väntar på den). men pengar är väl till för att användas. och jag kan ju alltid sno av mig själv från mitt sparkonto. läkemedelsstudien som jag och typ alla andra i min klass skulle va med i verkar jätteskum. tanten som jag pratat med är otrevlig och vill inte säga vad den går ut på. dessutom ändrade hon dagarna så nu kan jag nog inte va med. där rök 4000kr i julklappspengar.. men den skulle nog ändå vara äcklig. och jag har ju min nya rosa mp3 och min nya vita mobil så egentligen, hur skulle jag kunna klaga på nåt?