vintertid

jag hatar när det är mörkt. hur roligt jag än haft det inomhus blir jag altid skitdeppig när jag kommer ut. suck. jag vill ha sommar. eller i alla fall ljus vinter. typ februarivinter eller nåt.

har haft strimma. skulle hänga med anna-lena, sanna och roland efteråt men det blev inte så. det här skulle kunna vara ett bra tilfälle att plugga nåt men jag tror jag ska göra lite popcorn och se på tv hela kvällen. och ha alla lampor tända. kan man köpa såna där ljusterapilampor hem? det skulle va schysst.

oj

har inte skrivit på flera år nästan. förra veckan blev lite rörig. åkte till sthlm på måndagskvällen och hade cello på tisdagen och stannade kvar till på onsdagkvällen för att fira alex födelsedag. kom hem onsdag natt, var i skolan på torsdag förmiddag och åkte sen tillbaka till sthlm. men nu ska jag vara i linköping ända till nästa tisdag då jag har cello igen.

pluggade typ ingenting i helgen (såklart). fikade med tove och var hemma hos lowa och såg på idol och bakade tårta. hämtade ut en ny mp3 för min gamla var trasig. "tyvärr"  fanns inte min modell kvar så jag fick välja en annan. vilken tur, han som jag pratade med för nån vecka sen sa att den jag valde först var ganska dålig. nu tog jag i alla fall en creative zen microphoto 8gig rosa! mycket vacker. bläddra ner en bit så finns den på bild. nu måste jag skaffa en digitalkamera också så jag kan lägga in en massa bilder!

träffade en massa folk från den gamla gymnasieklassen i lördags. riktigt kul. åt på en etiopisk restaurang och var sen hos lowa och fikade. kul att träffa linnea, har inte sett henne på typ två år.

igår spelade alex och jag badminton. blev så himla trött. borde nog träna lite oftare. kanske ska köpa ett friskis-klippkort.

i vår, när jag inte ska va duktig längre (gjorde förresten ännu mer duktig-mat idag: kassler i ugn med ananas och curry och ris) ska jag läsa alla harry potter-böcker igen! jag kommer typ inte ihåg vad dom senaste handlade om. ligga i sängen en vecka och bara läsa. låter så himla skönt

nu ska jag spela cello.

mysig (?) hemmakväll...

fan vad deppigt. varför sitter jag här hemma? är så dålig på hemmakvällar själv. tänkte innan vad skönt det skulle va att bara vara hemma själv för jag kommer inte ihåg sist det hände, men sen får jag ändå bara ångest. är det nåt i min uppfostran eller vår kultur eller nåt? att jag hela tiden ska ha nåt att göra eller träffa människor? även när jag frivilligt inte träffar folk så känns det ändå fel när jag väl sitter där själv och ser på film.

ok, svts gala var ju bara såå dålig. pinsamt. tittade på greys anatomy istället. läste på expressen att han som spelar george precis har kommit ut och berättat att han är bög. och att dom som spelar dr burke och dr mcdreamy har haft värsta slagsmålet och att dr burke kanske måste sluta nu. dom pratade om att kanske ta in han som spelade dr benton i er istället för burke. det är så töntigt att jag bara fastnar för läkarserier. tänkte vägra att kolla på house men så pratar alla om den, till och med föreläsare gör house-liknelser, så nu har jag fastnat för den med.

jag får väl ha fler ensamma tv-kvällar i terapeutiskt syfte. då jag inte behöver uträtta någonting eller vara duktig alls. blev inspirerad av doppler. fast jag har redan haft ett bakslag. gjorde rotfruktsgratäng med kassler till middag. hur duktigt är inte det? jag är omringade av duktiga, sjukt högpresterande människor. jag identifierar mig inte med dom (har kanske för lite självinsikt) men blir negativt påverkad. ska bli skönt att komma bort lite i vår. då ska jag vara väldigt oduktig. jag vet inte riktigt än hur man gör men det kanske kommer naturligt med tristessen av att inte göra nånting. jag ska verkligen anstränga mig för att inte göra nånting. tills det känns helt naturligt.

doppler

har läst en konstig bok. doppler (erlend loe). vet inte riktigt vad jag ska tycka. bra fast knäpp. ganska rolig i alla fall. men jag gillade nog naiv super bättre.

höst

höst

om det bara kunde sluta regna så är hösten faktiskt ganska trevlig. finns det nåt bättre än att sparka i löven eller ha lövkrig? jag vet, vissa tycker jag är barnslig, men det är faktiskt fantastiskt roligt. ungefär lika kul som att göra snöänglar eller åka vattenrutschkana. eller, vattenland slår nog faktiskt det mesta. men i väntan på sommaren får jag hålla mig till lövsparkning.

höst

jag är inte ens glad att det är fredag. vad är det här för väder? jag vill inte gå ut. har inget roligt att göra i helgen. får väl ta igen en massa plugg eller nåt.

jag kanske äntligen skulle ta och göra mitt studentfotoalbum om det ändå bara ska regna ute. alla bilder ligger i två påsar i köket och påminner mig varje dag om hur dålig jag är på att sätta in kort. halva kanada-året är också kvar i nån av påsarna.

fast ikväll ska jag hem till anna-lena med jessica, malin k och malin b. ska blir kul. först ska vi fortsätta med det oändligt långa EKG-häftet och sen laga äta middag och inte se på idol eftersom anna-lena inte har nån tv. jag får väl vänta till reprisen på söndag. och just det ja,  imorgon kanske ingrid och jag ska ha stolthet och fördom-kväll och på söndag pratade anna-lena och jag om att åka till norrköping och gå på filmfestivalen där.

kanske inte blir så tråkigt i alla fall. fotona kan nog vänta. pluggandet också?

popcorn

åt en kastrull popcorn till middag. har ont i magen.

hjärtsvikt

har faktistk varit kul att läsa idag. har suttit imorse och nu efter strimman. ska mycket till för att jag ska läsa på kvällen. håller på med hjärtsvikt. älskar läkemedelsboken.

var på strimma i kolmården. helt ok. gott fika.

jag blir så himla trött av att det är så mörkt. inte bra. och så har jag ont i ryggen. jobbigt när jag ska cykla och framförallt när jag borstar tänderna. tränar benmusklerna mycket för jag kan inte böja ryggen framåt alls. köpte mitt livs första tub zon på apoteket idag. hjälper typ inte. och den har jag krängt till hur många av mina kunder på apoteket som helst. jag kanske inte har en inflammation helt enkelt. jag tror jag blir hjärntvättad av av min utbildning. det ska jag se till att få bort nästa termin. min efterlängtade slappistermin.

höst

är hemma hos alex. skulle ha pluggat idag men det blev inte så.

nu ska jag och köpa vin och hämta min nya mp3! tips på bra musik till min premiärlyssning?

pratade med erik i min klass. kanske kan byta till uppsala. det vore nog kul.

nu börjar det bli lite rörigt

alex var här. vi slappade. jag var fortfarande lite sjuk. så när hans mamma kom och skulle åka hem till stockholm följde jag med. roligare att vara sjuk där. jag pluggade så mycket jag kunde på måndagen och tisdagen och så hade jag cello på tisdagskvällen innan jag tog bussen tillbaka till linköping. idag har jag gjort två labbar och ska på kör ikväll. går nog efter pausen för jag känner mig jättetrött efter en heldag i skolan. imorgon bär det av till stockholm igen. det känns lite förvirrande att bara åka fram och tillbaka. hinner knappt träffa folk i linköping. men imorgon ska jag i alla fall luncha med anna-lena och emelie och vi har bestämt att träffas nästa fredag. nu på fredag ska jag ju träffa anna-maria, matilda och vendela så jag var tvungen att åka hem i helgen. har inte sett vendela sen i början av sommaren ju. nästa vecka ska jag vara i linköping hela veckan OCH helgen.

äntligen lördag

oj, vad jag ska ta det lugnt den här helgen. vill bli frisk nu.

skulle repetera vad vi gjort hittills igår. träffade kristofer och emelie klockan åtta (!) igår morse och började. blev mindre och mindre effektiva. vid halv fem gav vi upp, efter alldeles för många fikaraster och allmäna diskussioner. hann inte ens med hälften av det vi skulle ha gjort. men det var kul.

sanna, anna-lena och jag åkte sen hem till emelie och kollade på hennes nya lägenhet. fin. sen lagade vi nachos hemma hos sanna och tittade på tv resten av kvällen. perfekt slappisfredagkväll.

snart kommer alex!

den som uppfann nässprayen borde få nobelpris i medicin. det har förbättrat livet för många höstförkylda människor. nästa år kanske det är dags?

min mp3

min mp3

ok, det blev den här istället. 1600kr men 40gig. verkar bra. ingen färgskärm och inte rosa, men jag överlever nog. förlåt alex, för att jag har terroriserat dig de senaste dagarna med nya mp3-modeller. det är över nu.

kurser

borde plugga. är yr i huvudet. har suttit och kollat upp kurser till i vår. vad sägs om sjukdom och berättande 10p, kvinnor i antiken 5p, stockholms historia 5p, grundkurs i idéhistoria 10p, medicinsk etik 10p eller filosofins historia 10p? alla på su. eller varför inte retorik med genusinriktning 10p, sverige efter 1945 5p, argumentation och debatt 10p, csi södertörn 5p, klimat och social förändrning 5p, kvinnohistoria 1-3 15p eller mode och kropp 5p? de senaste på södertörn. hade sett ut några roliga på ki också, men de gck bara på hösten. som vanligt har jag ingen aning om vad jag ska välja. måste söka om en vecka.

mp3

oj, idag såg jag reklam för en på 2 gig som kunde spela upp film också. hur tufft är inte det? jag kommer aldrig kunna bestämma mig.

var så himla trött imorse. höll på att somna på föreläsningarna. hade yfu-intervju med en tjej som var jättesöt. vi var på ett café och pratade och jag skulle bara ta nåt litet. 60kr för en ost- och skinkmacka och en mugg té. var tvungen att stanna kvar lite och plugga efteråt så att jag kunde ta påtår och i alla fall närma mig lite valuta för pengarna...

hade tänkt att typ för första gången i mitt liv öva cello i en timme i sträck. blev bara 45min men det är helt ok det med. postade yfu-papprena och nu ska jag nog sätta mig ner och spela lite till. har lektion på tisdag redan.



fin, men tröttnar man på färgen?

fin, men tröttnar man på färgen?


eller den här?

eller den här?


den här?

den här?


sjuk?

ödemseminariet gick jättebra. trots att bara jag och oda var där.

har varit trött i typ en vecka nu. har känts som att jag skulle bli sjuk och så idag hade jag ont i halsen när jag vaknade och var yr. gick ändå på strimman. men pluggade istället för att träffa patienter. roland, sanna, anna-lena och therese kom hem till mig efteråt och lagade middag och såg på greys anatomy den nya säsongen. fem personer och en pytteliten dator med dåligt ljud... men det funkade. nu är jag i alla fall ännu tröttare än förut. kanske dags att öppna den där c-vitamintuben som jag köpte på ÖB. och jag måste ta järntabletterna som jag fick på blodcentralen förra veckan. fick en bok där också. den ryske vännen, faktiskt riktigt spännande.

var i stockholm i helgen. träffade anna-maria jättesnabbt, åt middag med mocki och tove, lunchade med sandra (hon åker om en vecka!), spelade cello, träffade alex, var hos mormor och morfar och hos farmor med tove och gick på bio med alex, jonas och pia, var på middag hos mocki och staffan med robert och spelade badminton med alex. har träningsverk. borde ha stretchat. hann faktiskt med att plugga lite också.

ska skippa kören imorgon. orkar inte vara där till halv tio, jag är ju jättetrött nu och klockan är bara nio.

håller på att bestämma mig för vilken mp3-spelare jag ska köpa. har nästan bestämt sort, men inte färg. rosa, svart eller vit? lägger upp bilder...