hemma igen

så är jag tillbaka i linköping igen efter en vecka i stockholm. ville verkligen inte åka hit, för nu måste jag börja läsa. känner mig lite stressad över det. skulle mycket hellre strunta i det och bara vara i stockholm och softa. men men, nästa lördag sitter jag på stadion i dormund och hejar. då kan jag väl stå ut med att plugga en vecka först?

var på farfars begravning idag. hela släkten var där. det var jättefint.

nu måste jag sova.

lordi

usch, hur kunde dom vinna? det är ju inte klokt. jag tyckte ukraina var bäst, förutom sverige förstås. håller på att se hockeyn. snart har dom vunnit! var hos sanna igår och såg semin och schlagern tillsammans med emelie. roligt, men både sanna och jag var jättetrötta. var ju hos andreas fredag till lördag. riktigt kul. vi drack öl och grillade och spelade kubb och NE. fick reda på en massa saker om alla som jag inte visste innan. trist att vi har sista basgruppen tillsammans imorgon.

idag hade jag tänkt att repetera lite. orkade 100 sidor i immunologiboken innan jag tröttnade. nu har jag städat och packat och spelat cello och tror att eftersändningen blev fixad (hatar adressandring.se) och gjort en massa matlådor. nu har jag luncher till hela tenta-p i frysen.

imorgon åker jag till stockholm! ska bli kul med popaganda. tur att jag får hjälp till stationen av sanna. skulle aldrig orka väskorna och cellon själv.

vikbolandet

imorogn åker vi! det blir sanna, mikael, anna-lena, roland andreas och jag ut till vikbolandet. skönt att bara komma bort. folk börjar redan bli hysteriska och det är mer än tre veckor till tentan. tråkigt att det inte är så fint väder längre. vi som hade planerat att bada. får väl vara inne och spela NE eller nåt istället..

igår hyrde jessica, lena och jag match point. den var ju jättebra. hade min godisdag då så nu får jag inte äta godis i helgen. det är hårt.

åker hem på måndag. förstår inte hur jag ska få hem allt. en massa böcker. jag kommer säkert ändå inte läsa nåt, precis som förra gången. men nu har vi dubbelt så mycket så jag borde verkligen försöka.

nu har jag betalat en massa räkningar. suck. dom hade glömt att ta betalt för allt med bredbandet, men nu verkar dom ha kommit på det så mina räkningar är på dubbelt så mycket nu som förut. men det är det väl värt. har försökt beställa eftersändning till i sommar hela kvällen men deras hemsida säger att jag inte finns med i folkbokföringsregistret. skumt. snart är det schlager och carola! jag vill inte se finnarna. dom är ju jätteläskiga. påminner om tjuven i senaste batmanfilmen. honom drömde jag typ mardrömmar om.

återigen måndag

alex var här i helgen. vi gjorde typ ingenting. härligt. promenerade in till stan i lördags och åt glass på bosses glassbar. ett måste om man är på besök i linköping. har nog inte ätit så god glass sen vi var i san sebastian i somras. nästan lika god som den hos glassbaren på piazzan i assisi. hängde på clas ohlsson och köpte en data-mic till mig. så nu kan jag skajpa. tufft. vi köpte hamburgare och picknickade vid ån och låg sen i solen på en brygga.

på kvällen hade vi hemmafest. lite jp chanet och olika sorters absolut vodka-drinkar. riktigt roligt.  igår såg vi på film och jag introducerade honom till greys anatomys underbara värld. upptäckte att det finns en pizzeria bara ett kvarter härifrån. helt schysst pizza faktistk.

oj, nu gjorde sverige mål! jag fattar inte att det bara är jag och min tjejkompisar som tycker om hockey och fotboll på tv. var hemma hos emelie i fredags tillsammans med några av fredriks jobbarkompisar. bara jag och emelie som ville se matchen bland alla killar. trist. men i sommar ska det bli fotboll i massor!

bara fem dagars schemalagd skola kvar den här terminen. skönt. eller kanske inte.



sol+plugg inte = sant

träffade lilija i söndags! och en massa andra i kronobergsparken. vi hade picknick. kul. det har ju varit sjukt bra väder den här veckan. har ätit mycket glass. svårt att plugga. vi satt några stycken i trädgårdsföreningen och försökte plugga och åt glass och solade. härligt. igår pluggade jag en massa och idag försökte jag plugga en massa så nu tänker jag vara ledig i helgen. var ute på stan med emelie på eftermiddagen och ikväll ska jag hem till henne en stund. måste nog gå nu. sen kommer alex senare ikväll.

fyra veckor från imorgon vid den här tiden sitter vendela och jag och skriker oss hesa på stadion i dortmund!

sommar!

det här är ju fantastiskt. äntligen sommar! fast lite jobbigt är det också för jag har så svårt att anpassa mina kläder till vädret. var helt död igår när jag kom fram till skolan och jag hade cyklat med tröja, jacka och halsduk. i stockholm har varenda människa kortbyxor på sig. skulle inte funka med mina bleka ben...

åkte hem till stockholm igår med andreas och lukas. fikade med malin en stund och hälsade sen på farmor. skulle möta alex, men blev alldeles för tidig så jag låg i humlan i nästan två timmar och solade och lyssnade på musik. så himla skönt. alex och jag var ute och åt middag, drack kaffe och promenerade runt. han lyckades nästan få mig att åka fritt fall men jag backade ur. jag har lovat att göra det i sommar. vad är det värsta som kan hända? att jag spyr. fast varför skulle jag göra det förresten? det verkar ju i alla fall gå väldigt snabbt. jag kanske inte ens hinner uppfatta vad som händer.

alex ska skriva på sin uppsats hela helgen, men förhoppningsvis blir han klar nästa vecka och kommer och hälsar på mig i linköping då.

idag har jag varit och handlat med staffan. sen bakade jag och fikade med mormor och morfar och mocki och staffan. såg att annika satt på sin balkong så jag bjöd över henne också. trevligt. nu borde jag plugga, men struntar nog i det. typiskt att det inte går nåt på tv när jag verkligen känner för att ttta på en massa tv. får väl masa mig ner till videobutiken och hyra nåt.

valborg

valborg

ingen eld, vilket antimklimax. där stod vi och skulle sjunga inför tändningne och så kom arrangören och sa att räddningstjänsten hade avrådit dom från att tända på grund av kastvindar. aja, vi sjöng och så gick vi därifrån. men det var kul att sanna och anton och lena och johan och emelie och hennes famlij från sundsvall kom och tittade! vi hade grillat tidigare hos lena. första grillningen det här året. väldigt kallt, men jag hade lärt mig från tidigare på dagen och tagit på mig mössa och vantar och vinterkappa.

champagnefrukosten var faktistk en frukost. vi trodde att vi bara skulle få lite fulvin, men så hade dom dukat upp värsta buffén med bröd och pålägg och frukt och grönsaker och kex och brie och riktigt mousserande vin. manskören från skolan var och sjöng vårsånger och det var riktig valborgsstämning. drakbåtsrejset var väl kul, men väldigt kallt. orkade inte stanna kvar och se vem som vann, anna-lena och jag gick hem till mig istället och värmde oss med lite thé och åt scones.

blev en lugn valborg... efter den inställda elden var jag hos lena och åt glass och såg på tv och var hemma vid halv elva. har tvättstugan nu och försöker städa lite och organisera papper. tänkte gå till skolan en stund sen och läsa lite.

nästa helg ska jag till stockholm!